Cous-cous cu legume si pui

de Oana in Pui, 21 Iul 2009 | 36377 vizualizari

 

O mancare super rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui
  • un morcov mare
  • un dovlecel
  • jumatate de ceapa rosie
  • un ardei gras
  • o rosie
  • o ceasca cu cous-cous
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume si pui:

Pieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru mofturosii care nu mananca legumele, ii pacalim putin :)) ). Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras se taie fasii mai groase. Rosia se decojeste si se da pe razatoarea mica. Se pregateste o cana cu apa fiarta si inca 1 l de apa clocotita.

Buuun! Intr-o cratita cu putin ulei se pune carnea si se perpeleste putin pe toate partile, adaugand cate putina apa calda din cana (sa se inabuseasca mai mult). Se adauga apoi ceapa, morcovul si dovlecelul ras si inca putina apa. Se lasa sa se inmoaie, se adauga sare, piper si boia. Dupa 5 minute se pun si celelate legume, apoi litrul de apa fiarta, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine carnea si legumele.

Se opreste focul, se adauga cous-cous-ul si se lasa acoperit 5 minute. Apoi se amesteca incet cu o spatula si se mai lasa inca 5 minute cu capac, timp in care se va umfla frumos!

TIPS-URI

1

Supa se poate strecura, se adauga cous-cous-ul in supa fierbinte si se serveste separat cu legumele, fiacare cum doreste.

2

Pentru un gust deosebit se poate adauga praf de ghimbir si turmenic.

3

In supa de legume se pot adauga legume dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ligia Bxl 1

26.12.2010, 20:06

care e problema nu e bun?mie-mi place mult vreau si yo

Samira 1

26.12.2010, 23:02

Draga mea comanligia, eu nu am spus ca nu e bun, eu am contestat faptul ca a fost prezentata ca fiind o reteta din bucataria marocana ! E ca si cum as spune ca palinca din Ardeal este bautura nationala a polonezilor!
O seara linistita si cu tot dragul:
SARBATORI FERICITE !

adry88 1

08.05.2011, 16:19

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui la cuptor